Munkamódszer

Előző posztomban írtam, hogy hozok egy másik írást. Ezt Bodó Andi írta, akivel tanulmányaim alatt találkoztam, és akinek sok hasznos információt, tudást köszönhetek.

Bizonyára mindenkinek vannak rossz napjai, olyan történések az életében, amitől rossz kedve lesz, csalódás vagy valamilyen negatív behatás éri, esetleg kétségbeesik, nem találja a megoldást.

Andi írásából kiemeltem az egyik módszerét:

“Az én egyik ilyen módszerem, amikor nagyon komolyan megvizsgálom, hogy

“mi az értékes, mi a jó, ami ebben a helyzetben generálódik?”

Akkor is, ha elsőre semmi jót nem találok benne.

Még soha nem csalódtam ebben a kérdésben (persze csak, ha tényleg nagyon őszintén vizsgáltam meg), és onnantól már a rossz érzések is elkezdtek alábbhagyni.””

A másikat pedig egy beszélgetésben nekem mondta, de számomra ez nagyon jól kiegészíti az írását:

>Nézz körbe, az élet megsegít.< Azóta én ezt beépítettem az életemben.

Ha valami rosszul érint vagy kétségbeesek, leülök, s “körbetekintek”, hogy merre van az irány, hogy lehet megoldani, hol van az utam. Van mikor azonnal megvan, s van amikor nem találom. Ilyenkor nyugtat a tudat, hogy nem baj, mindennek megvan az oka, ennek is. Ezután teszem a dolgom tovább, de így a tudatalatti fókusz a megoldást keresi, s nem a problémát látja, s általában meg is érkezik a megoldás/ lehetőség, de ez itt már türelemjáték. Hiszen pár órától, hetekig is eltarthat ez a megérkezés.

Andi teljes posztja itt olvasható:

https://www.facebook.com/bodoandreaedit/posts/906361456973026