Párkapcsolat – Kommunikációs problémák – 1

A párkapcsolatok nagy részében megfigyelhetők a kommunikációs problémák. Ki ne emlékezne még arra az időszakra, mikor megismerkedett élete párjával és órákon át beszélgettek az élet nagy dolgairól. Aztán telt múlt az idő, összeköltözés, házasság, gyerekek, munka, akár több munkahely, különórák a gyereknek, kutya, macska, főzés, takarítás, hobbi, barátok, kinek mi, a sor végtelen és azt veszi észre ez a kedves pár, hogy már csak a legszükségesebbeket beszélik meg, azt is két feladat között.

Fel szoktam tenni a kérdést: mennyit beszélgetnek egy nap?

“Fél-egy órát is akár” – jön a válasz büszkén.

Okés: mennyit beszélgetnek egy nap, amiben a logisztikai megbeszélések nem lehetnek benne. Logisztikai megbeszélés alatt azt értem, amikor azt egyeztetik: ki, mikor, hova megy, ki megy a gyerekért, befizették-e már a csekket, mi legyen az ebéd, s amúgy ki megy vásárolni, s mit is kellene venni.

“Háááát, akkor talán 10 percet…..se” válaszolnak egy nagy sóhaj kíséretiben

Kedves Olvasó: Mikor kérdezted meg utoljára a párod, hogy hogy vagy? Milyen napod volt? Hogy telt a munkanapod? Mihez lenne kedved?

Ha erre a válasz az, hogy minden nap megkérdezem, akkor az szuper és még szuperebb, ha ezekre a kérdésekre nem egyszavas választ kapsz.

A logisztikai beszélgetések fontosak és elengedhetetlenek egy kapcsolatban. Viszont ugyanolyan fontos az a meghitt, érzelmektől túlfűtött beszélgetések is, amelyek a kezdet kezdetén ott voltak. Ezekből kellene visszacsempészni a mindennapokba.

——————————————————————————————————————————-

Ha érzitek, hogy szeretnétek változtatni párkapcsolatotokon, de nem tudják, hogy hogyan, akkor hívjatok, vagy írjatok és jelentkezzetek be személyes vagy online konzultációs tanácsadásra.

info@lelkiutmutatas.hu

+3620/8033799