Párválasztás – Kit választunk? Hasonló a hasonlót vonzza?

Bizonyos szempontból igen (és nem, de ez az írás most nem erről szól).

Egy jó párkapcsolat esetén azonos szinten lévő önértékelésű és önismeretű személyt választunk. Miért?

Ha egy szinttel lejjebb vagy feljebb választunk, nem fogjuk jól érezni magunkat a kapcsolatban. Egy ideig lehet, hogy igen, de aztán nagyon kényelmetlenné válik, mint egy nagyon csinos cipő, ami minél tovább van a lábon, annál jobban szorít.

Bármilyen szinten lévő tudja választani a vele szinten lévőt, illetve az alatta lévőket. Tehát, egy A szintű tudja választani: A, B, C, D stb. egy B szintű a B, C, D stb. szinten lévőt, és így tovább.

Ez nem jelenti azt, hogy egy kapcsolat, egy A és egy B szinten lévő személy között nem is jöhet létre, de előbb utóbb előjönnek a szintbéli problémák. Ha nagyon szeretik egymást, akkor B-nek fejlődnie kell, mert A nem fog tudni visszafejlődni.

Felmerül a kérdés:

Hogy lehet szintet ugrani?

És mi történik, ha nem egyszinten levővel jövünk össze?

Ez utóbbi ilyenkor nem véletlen, az élet okosan találta ki, ebben az esetben valamit meg kellene tanulnunk, látnunk kellene. Minden kapcsolatból, kapcsolódásból tanulunk, tanulhatunk, a kérdés az, hogy felismerem-e, hogy mit mutogat az élet, miért sodort össze minket? Tipikus példája ennek: “mindig ugyanolyan férfiakkal / nőkkel jövök össze”.

Ha ezeket felismerjük, beépítjük, akkor ezek által tudunk fejlődni, és lehet szintet is tudunk lépni. Miért csak lehet? A párkapcsolat csak az egyik szegmense az életünknek, és minden szegmensét fejleszteni kell, ahhoz, hogy az a bizonyos életkerék kerek legyen.

——————————————————————————————————————

Benned is felmerültek már a fenti kérdések? Keresed a társad, de rendszeresen rosszul választasz? Van párkapcsolatod, de úgy érzed mégsem vagy boldog? Van valami problémátok amit szeretnétek közösen megoldani? Hívj vagy írj és jelentkezz be személyes vagy online konzultációs tanácsadásra.

Keresztesi-Dávid Renáta

+3620/8033799

info@lelkiutmutatas.hu